- 1 middelgrote pompoen
- 250 ml kokosmelk
- 250 ml water
- 2 tenen knoflook
- 1 cm kleingesneden verse gember
- 1/2 el komijnpoeder
- 1/2 el citroengraspoeder
- 1/2 el korianderpoeder
- theelepel Keltisch zeezout
Was de pompoen, snijd doormidden, verwijder pitten en draden, snijd in stukken en schil (de schil bevat veel lectinen en die zijn niet fijn voor je darm).
Doe de ingrediënten in een pan en kook tot de pompoen zacht is
Pureer voorzichtig met de pureerstaaf
- kip ( 150gr per persoon)
- 1 ui in stukjes
- peper, zout, paprikapoeder
- bosui of bieslook voor garnering
Bak in de tussentijd, in ghee, virgin kokosolie of roomboter, de kip met de ui gaar met wat peper, zout en paprikapoeder .
Snijd de kip in stukjes.
Giet de soep in een diep bord, leg in het midden de kipstukjes en garneer met wat verse bosui of bieslook.
Eet er eventueel nog een zelfgemaakte zadencracker (zie eerder geplaatst recept) met roomboter bij als je dat lekker vindt.
TIP: Eet de soep die is overgebleven de volgende dag voor de lunch. Neem hem eventueel in een glazen pot met schroefdeksel mee naar je werk.