Soms wil je gewoon iets koekachtigs eten, of meegeven aan je kind voor op school. Dan zijn deze wortelmuffins uitermate geschikt. Ze zitten namelijk bomvol échte voedingsmiddelen en zijn niet, zoals koek uit de winkel, voornamelijk gevuld met suiker. Maak ze in bulk en bewaar ze in de vriezer, zodat je er heel makkelijk eentje voor het grijpen hebt als dat nodig is. Dit recept geeft je ongeveer 12 goeie muffins.
- 5 eieren
- 350 gram amandelmeel
- 150 moerbeien of rozijnen
- 100 gram walnoten in stukjes
- 35 gram roomboter of onbewerkte kokosolie
- 400 gram geraspte wortel of bietjes
- 1/2 tl. Keltisch zeezout
- 1 el. koekkruiden/speculaaskruiden
- 3 el. erythritol *
Meng alle ingrediënten in een grote kom. Vul de muffincups hiermee. Bak ongeveer een half uur op 175 graden.
Eet smakelijk!
*Natuurlijke calorieloze suikervervanger die geen invloed heeft op je bloedsuikergehalte of insuline.