DIVERSEN

Gebakken mosselen
door Barbara Vink 26 maart 2020
Heerlijk die gebakken mosselen van de visboer. Wat een traktatie was dat altijd zeg! Helaas zijn het paneermeel, de kruidenmix en het type olie waar ze in gebakken worden niet zo bevorderlijk voor je gezondheid. Daarom heb ik dit recept gemaakt en bak ik ze lekker thuis tegenwoordig.
Selderijschuitjes snack kinderen paleo oerdieet
door Barbara Vink 26 maart 2020
Groente eten is toch saai?! Nee hoor! Niet met deze heerlijke selderijschuitjes. Het zijn van die combinaties waarvan je denkt “dat kan nooit lekker zijn”, maar probeer maar eens uit.
Hartige muffins paleo oerdieet
door Barbara Vink 26 maart 2020
Op het werk eens lekker een eitje bakken is voor veel mensen, bij gebrek aan fornuis en pan, een hele uitdaging. Voor wie tóch weleens zin heeft in iets anders dan een boterham met kaas (hóe goed zou dát zijn zeg!) is hier de oplossing!
Zuivelvrije notenmelk paleo oerdieet
door Barbara Vink 26 maart 2020
Bij Groene Spruit thuis wordt de notenmelk zelf gemaakt. Heb je weleens van chufanoten gehoord? Ze worden ook wel aardnoten, tijgernoten of aardamandelen genoemd.
Mayonaise sausje dille paleo oerdieet
door Barbara Vink 26 maart 2020
Door het gefermenteerde vocht is de mayonaise wekenlang houdbaar. Maak je het zonder het vocht van gefermenteerde groente, consumeer dan binnen een dag, i.v.m. het rauwe ei.
Oerdieet pesto zuivelvrij
door Barbara Vink 26 maart 2020
Zet eens een bakje rauwkost om te dippen, bijvoorbeeld wortel, bleekselderij en komkommer zonder zaadlijst, met het kommetje pesto op tafel als borrelhapje.
Rabarber oerdieet bijgerecht
door Barbara Vink 26 maart 2020
Deze frisse lichtzoete rabarber is heerlijk voor bij het ontbijt of als side-dish voor bij een avondmaaltijd. Hij is niet gezoet met extra suiker dus het recept is ‘oerdieet-proof’.
Hummus
door Barbara Vink 26 maart 2020
Kikkererwten bevatten, net als andere peulvruchten, saponines, lectines en fytinezuur. Deze stofjes zijn niet fijn voor je darmwand en verminderen de opname van mineralen. Daarom kun je peulvruchten, in tegenstelling tot kant en klaar uit blik eten, beter gedroogd kopen en zelf verwerken. Doe dat door ze eerst een nacht te weken in ruim water, af te gieten, af te spoelen en een dag in een zeef te laten staan tot ze gekiemd zijn. Kook ze vervolgens minstens 2 uur in ruim water. Op deze manier verwijder je de meeste van de bovengenoemde stofjes.
Share by: