SOEPEN

Venkelsoep
von Barbara Vink 1. November 2021
- Maak de venkel en ui of prei schoon en snijd in grove stukken. - Doe de kippenbouillon in de pan en doe de groenten erin. - Kook in ongeveer 20 minuten gaar en pureer. - Voeg santen, peper, zout en wijn toe en roer goed door.
champignon soep paleo oerdieet zuivelvrij
von Barbara Vink 18. Juni 2021
Romige champignonsoep maken als je geen zuivel eet, dat kan toch niet? Jazeker wel! Want in dit recept gebruik je kokoscrème i.p.v. gewone room. Probeer het maar eens. Neem 1 liter water en leg hier 4 kippenvleugeltjes in. Voeg een dessertlepel Keltisch zeezout , versgemalen peper en een scheut appelazijn aan toe. De appelazijn zorgt ervoor dat er meer mineralen vrijkomen. Verwarm gedurende 2 uur, zonder dat het kookt, verwijder daarna de kippenvleugeltjes en gebruik de kippenbouillon als basis voor de champignonsoep. Snijd een flinke ui en een bakje champignons in grove stukken en kook gaar in de bouillon. Pluk ondertussen de kip van de vleugeltjes. Deze doe je na het pureren door de soep. Voeg 2 flinke eetlepels santen/kokoscrème, een theelepel mosterdpoeder en een teentje knoflook toe aan de soep en pureer alles. Je kunt zelf kiezen hoe fijn je de soep wilt pureren.
asperge broccoli soep
von Barbara Vink 3. Juni 2021
Dit heerlijke soepje is zowel warm als op kamertemperatuur erg lekker. Perfect voor tijdens de lente- en zomerlunch. 1 kleine broccoli 5 groene asperges 500 ml. bouillon (groente of kip) 1 teentje knoflook peper en zout 50 gr. santen 1 ui Optioneel: stukjes gebakken kip stukjes gekookt ei edelgistvlokken sprietjes bosui of bieslook Maak de groentes schoon en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in de bouillon met de knoflook, peper en zout. Voeg de santen (kokoscrème) toe en pureer alles glad. Serveer met edelgistvlokken, stukjes gekookt ei of kip en sprietjes bosui of bieslook.
Brandnetelsoep paleo oerdieet
von Barbara Vink 12. April 2021
Soep van wát zeg je?! Brándnetel?? Jakkie, dat prikt toch in je mond? Nee joh, helemaal niet. Na het koken zijn alle branderige stekeltjes weg. En brandnetel is heel gezond en lekker in de soep.
Pompoensoep paleo oerdieet
von Barbara Vink 27. März 2020
Een heerlijk herfstige soep met een Indische twist.
Bietensoep paleo oerdieet
von Barbara Vink 26. März 2020
- 1 liter bouillon (liefst zelf getrokken groente- of bottenbouillon) - Gerookte makreel of gebakken kipstukjes - 4 rauwe bieten - 1 pastinaak - 1 ui - Teentje knoflook - Bosui of basilicum - Theelepel karwijzaad - ½ theelepel zout - Gemalen peper - Appel Snij de geschilde bieten, pastinaak en ui in stukken en kook samen met knoflook, zout en karwijzaad gaar in de bouillon. Pureer en giet de soep in een diep bord. Doe de makreel in stukjes in het midden van het bord en leg de stukjes appel er omheen. Garneer met wat gemalen peper en bosui.
Zoete aardappel soep paleo oerdieet
von Barbara Vink 26. März 2020
Deze soep moet je echt een keer proberen! Door de zoetige smaak vinden kinderen hem ook vaak heel lekker. Je darmflora smult er óók van want zoete aardappel zit bomvol vezels waar de goede bacteriën in je darmen zich mee kunnen voeden.
Wortelsoep paleo oerdieet
von Barbara Vink 26. März 2020
Bij Groene Spruit thuis wordt regelmatig een hele biologische kip gebraden. Heerlijk, en het levert aminozuren op die o.a. nodig zijn voor je verzadigingsgevoel en het herstel van je cellen. Wanneer bijna alle kip is opgegeten hoeft het karkas nog niet weg. Hier kun je namelijk nog hele waardevolle bouillon van trekken. Vooral in het griepseizoen is kippenbottenbouillon heel heilzaam.
Herfstsoep pompoen wortel oranje
von Barbara Vink 26. März 2020
Deze smaakvolle soep vol specerijen warmt je weer helemaal op na een stevige wandeling in het bos.
Share by: