MAALTIJD

spruitjes stamppot paleo kerrie kip
von Barbara Vink 23. November 2022
What's cooking? Jawel, we doen de naam vandaag eens eer aan: een recept met groene spruiten. Kijk! Gezond eten hoeft niet saai noch moeilijk te zijn. Hier zie je de voorbereidingen voor kipreepjes en spruitjesstamppot met kerrie. Hiervoor kook je de schoongemaakte spruitjes met grove stukken zoete aardappel gaar en stampt het daarna fijn met wat zout en flink wat kerriepoeder. Ondertussen bak je de gekruide kipreepjes met de stukjes ui gaar. De laatste paar minuten bak je een flinke scheut tamari mee. (Tamari is gefermenteerde sojasaus). Serveer de stamppot met een bergje kipreepjes en ui in een midden. Eet smakelijk!
Snijbiet roerbak cashews
von Barbara 30. Juli 2020
Snijbiet, je zou denken dat dat zo'n in stukjes gesneden paarse knol is, maar niets is minder waar. Snijbieten zijn stengels met een blad, net als rabarber. De stengels kun je roerbakken en het blad gebruik je als spinazie. Als je de slakken erbij weg weet te houden is snijbiet een dankbare groente om zelf in je tuin te telen. Je kunt telkens de buitenste grote stengels plukken en de plant blijft bijna oneindig nieuwe stengels maken. Maandenlang een vrolijke groente aan tafel! Deze roerbak is uitermate geschikt voor de momenten dat de je snel uit de keuken wilt omdat het te warm is, of omdat de kinderen moe aan je benen hangen.
Broccoli roerbakken paleo oerdieet
von Barbara Vink 26. März 2020
Vind jij gekookte broccoli ook een beetje saai? Leuk je het daarom altijd maar op met zo’n sausje uit een zakje? Zo’n kunstmatig zakje vol smaakversterkers en andere meuk? Dan wil je dit recept wellicht wel eens proberen? Het is zó lekker dat het makkelijk zonder sausje kan. Een grote favoriet bij Groene Spruit thuis!
Uitsmijter paleo oerdieet
von Barbara Vink 26. März 2020
Jodium: ontzettend belangrijk voor je schildklier. Maar hoeveel krijg jij daar eigenlijk van binnen? Veel mensen lopen ongemerkt met een tekort en hebben daardoor last van gezondheidsklachten.
Stamppot paleo oerdieet
von Barbara Vink 26. März 2020
Traditiegetrouw wordt stamppot gemaakt met aardappelen, spek en rookworst. Maar tegenwoordig eet ik liever de verbeterde versie. Knolselderij heeft een betere voedingswaarde dan aardappel. Er zitten meer voedingsvezels in, die goed zijn voor je darm(-flora) en het bevat 16x meer calcium dan aardappel.
Roerbak maaltijd
von Barbara Vink 26. März 2020
Eet jij weleens paksoy? Ik vond het altijd maar wat smakeloos en waterig totdat ik het op deze manier ging klaarmaken. Een blijvertje!
pompoencurry
von Barbara Vink 26. März 2020
Deze heerlijk pompoencurry is zó lekker in de herfst en winter! Ik zou hem zeker een keer maken al zeg ik het zelf.
Share by: