
Romige champignonsoep maken als je geen zuivel eet, dat kan toch niet? Jazeker wel! Want in dit recept gebruik je kokoscrème i.p.v. gewone room. Probeer het maar eens. Neem 1 liter water en leg hier 4 kippenvleugeltjes in. Voeg een dessertlepel Keltisch zeezout , versgemalen peper en een scheut appelazijn aan toe. De appelazijn zorgt ervoor dat er meer mineralen vrijkomen. Verwarm gedurende 2 uur, zonder dat het kookt, verwijder daarna de kippenvleugeltjes en gebruik de kippenbouillon als basis voor de champignonsoep. Snijd een flinke ui en een bakje champignons in grove stukken en kook gaar in de bouillon. Pluk ondertussen de kip van de vleugeltjes. Deze doe je na het pureren door de soep. Voeg 2 flinke eetlepels santen/kokoscrème, een theelepel mosterdpoeder en een teentje knoflook toe aan de soep en pureer alles. Je kunt zelf kiezen hoe fijn je de soep wilt pureren.

Dit heerlijke soepje is zowel warm als op kamertemperatuur erg lekker. Perfect voor tijdens de lente- en zomerlunch. 1 kleine broccoli 5 groene asperges 500 ml. bouillon (groente of kip) 1 teentje knoflook peper en zout 50 gr. santen 1 ui Optioneel: stukjes gebakken kip stukjes gekookt ei edelgistvlokken sprietjes bosui of bieslook Maak de groentes schoon en snijd ze in stukken. Kook ze gaar in de bouillon met de knoflook, peper en zout. Voeg de santen (kokoscrème) toe en pureer alles glad. Serveer met edelgistvlokken, stukjes gekookt ei of kip en sprietjes bosui of bieslook.

- 1 liter bouillon (liefst zelf getrokken groente- of bottenbouillon) - Gerookte makreel of gebakken kipstukjes - 4 rauwe bieten - 1 pastinaak - 1 ui - Teentje knoflook - Bosui of basilicum - Theelepel karwijzaad - ½ theelepel zout - Gemalen peper - Appel Snij de geschilde bieten, pastinaak en ui in stukken en kook samen met knoflook, zout en karwijzaad gaar in de bouillon. Pureer en giet de soep in een diep bord. Doe de makreel in stukjes in het midden van het bord en leg de stukjes appel er omheen. Garneer met wat gemalen peper en bosui.

Bij Groene Spruit thuis wordt regelmatig een hele biologische kip gebraden. Heerlijk, en het levert aminozuren op die o.a. nodig zijn voor je verzadigingsgevoel en het herstel van je cellen.
Wanneer bijna alle kip is opgegeten hoeft het karkas nog niet weg. Hier kun je namelijk nog hele waardevolle bouillon van trekken. Vooral in het griepseizoen is kippenbottenbouillon heel heilzaam.